Gratis prijsopgave: 085 - 401 97 62 of vul het formulier in

Juridische gevolgen

Juridische gevolgen

Wanneer er een hennepkwekerij in uw woning wordt aangetroffen, dan heeft dit voor u als eigenaar of verhuurder ook juridische gevolgen. U wordt verhoord door de politie en kan financieel aansprakelijk worden gesteld.

Volgens een uitspraak in 2009 van de Raad van Staten is een eigenaar verantwoordelijk, omdat hij of zij de plicht heeft na te gaan wat er in het verhuurde pand gebeurt.

U zult dus ook een goede juridische adviseur of advocaat moeten inschakelen om u hierbij terzijde te staan. U wordt door de hulpofficier verdacht van handelen in verboden middelen. Dit staat ook in de wet omschreven. U kunt door middel van een contract aantonen dat u het pand heeft verhuurd en de verantwoordelijkheid wijst op een huurder. Dit moet als bewijs worden aangeleverd en contractueel worden vastgelegd.

Wanneer er een hennepkwekerij wordt ontdekt door de politie en het betreft een huurwoning via een woningbouw of makelaar wordt direct het huurovereenkomst beëindigt. Dit gaat via een rechtbank. Vaak wanneer een huurder is vertrokken zonder enige woon- of verblijfplaats bent u verplicht de spullen op te slaan. Het opslaan zoals inboedel, meubels en privé papieren te bewaren voor een aantal weken in een opslagruimte.